Cursus iPad en Android

WIJK BIJ DUURSTEDE Als u thuis geen ruimte hebt voor een grote computer en een laptop wordt op uw schoot te warm en te zwaar, dan is misschien een tablet iets voor u. Je hebt ze in alle maten, groot en klein. Om een paar te noemen: 7-inch, 8-inch, 9-inch en 10-inch. Zeg ruwweg tussen de 18 en 25 cm. Ze zijn allemaal licht en bijna flinter dun. U kunt, als u dat wilt, na gebruik de tablet in de la opbergen of gewoon op tafel laten liggen. Een tablet neemt weinig ruimte in beslag.

Als u een tablet wilt aanschaffen, ga dan eerst te rade bij familie en kennissen. Ga naar de winkel en laat u voorlichten en houd de tablet eens vast. Ligt dat ding lekker in de hand. Als het uw eerste bezoek aan de winkel is, koop hem dan nog niet. Slaap er één of meer nachtjes over en ga dan terug naar de winkel en houd de tablet nog eens vast. Voor de techniek is het niet van belang, maar kies een kleur uit die u mooi vindt. Informeer ook in andere winkels of op het internet naar de prijs. Kopen is één en gebruiken is twee. Voor het leren omgaan met een tablet is in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede een tweetal cursussen. Eén voor tablets die onder Android werken (de bekendste is Samsung) en tablets van Apple (iPad).

In beide cursussen komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: bedienen van de tablet; aansluiten op een Wifi-netwerk; surfen en e-mailen; apps downloaden en installeren en apps gebruiken.

De iPad-cursus start op donderdag 6 oktober om 13.30 uur en bestaat uit 6 lessen van 2 uur. Bij de iPad-cursus hoort het boek "Starten met de iPad", deze krijgt u. De Android-cursus begint op woensdag 28 september om 13.30 uur en bestaat uit 5 lessen van 2 uur. Alle cursussen worden om te week gegeven, zodat u tijd genoeg hebt om te oefenen.

Via de website www.doemee.stichting-binding.nl kunt u zich aanmelden. Wilt u meer informatie, bel dan naar 0343-473075 of 06-22120006. E-mailen kan ook info@stichting-binding.nl. org er voor dat uw tablet klaar is voor gebruik. Indien u een nieuwe tablet hebt en deze nog geïnstalleerd moet worden, dan verwijzen wij u graag naar de Pc dokter via WijkHelpt telefoon 0343-572000.