• De pruimengaard in 2016

    Ali van Vemde

Beeldentuin De Pruimengaard

WIJK BIJ DUURSTEDE In beeldentuin De Pruimengaard exposeren van 23 juli tot en met 20 augustus twaalf eigentijdse kunstenaars hun objecten.

De Pruimengaard toont jaarlijks werk van andere kunstenaars, zodat er steeds weer een geheel nieuwe collectie beelden te zien is. Het aanbod is zeer gevarieerd: naast stoere bronzen, stalen en stenen beelden is er keramisch werk en kleurige glaskunst te bewonderen. Ook in stijlen en formaten biedt De Pruimengaard veel afwisseling. Er is voor ieder wat wils: van monumentale sculpturen tot kleine objecten in vitrines.

EIGEN PLEK De beelden staan opgesteld tussen de pruimenbomen, naast de prachtige vijvers, in de bessentuin en in de bloeiende borders. Doordat er tussen de bomen als het ware pleintjes zijn gevormd, heeft iedere kunstenaar zijn eigen plek, zodat de aard van het werk goed tot zijn recht komt en de toeschouwer steeds weer wordt verrast door de intimiteit en eigen sfeer die wordt uitgestraald.

Beeldentuin De Pruimengaard is te vinden aan de Middelweg-Oost 9a. De tuin is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Dit jaar wordt de Pruimengaard voor de laatste keer opengesteld voor publiek.