Afronding Porta de Geer

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdag 7 juli vierde BPD samen met kopers en betrokkenen uit het bedrijfsleven en gemeente de afronding van nieuwbouwwijk Porta de Geer. Wethouder Jan Burger verrichtte een symbolische handeling. Hij onthulde het jaartal 2016 dat in Romeinse cijfers op de gevel van een van de woningen staat.

 

Met deze onthulling is de ontwikkeling van Porta de Geer in De Geer II symbolisch afgerond. Voor de kopers van de laatste 8 rijwoningen en 3 vrijstaande woningen was deze bijeenkomst ook om hun toekomstige buren te ontmoeten. Rob Arends, senior ontwikkelingsmanager bij BPD: "De Geer II is nu volledig afgerond. Door de goede samenwerking met de gemeente hebben we een nieuwe wijk gerealiseerd die het Romeinse verleden van Wijk bij Duurstede prachtig verbeeldt." "De gemeente is blij met deze gevarieerde wijk, met een flink aantal sociale huurwoningen, koopwoningen, appartementen en het ‘Droomhuis' ", aldus wethouder Burger.

 

PORTA DE GEER Porta de Geer is onderdeel van De Geer II en ligt aan de rand van Wijk bij Duurstede. De wijk kenmerkt zich door een ruime opzet, brede lanen en statige bomen. De groene randen en open ruimten van de wijk geven een landelijk gevoel. Porta de Geer is een gezinswijk met een diversiteit aan woningen. De architectuur is geïnspireerd op de Romeinse bouwstijl en sluit aan op de rest van de wijk De Geer in Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie www.nieuwbouwindegeer.nl http://www.nieuwbouwindegeer.nl/.

 

BOUWFONDS PROPERTY DEVELOPMENT BPD is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Voor meer informatie: www.bpd.nl http://www.bpd.nl/