Lokaal lezersnieuws

SP op het Cob Balkplein

In het kader van de Wijken-toernee staat de SP aankomende zaterdag, 20 januari, van 11.00 uur tot 13.00 uur op het Cob Balk-plein in Cothen. Hier vandaan gaat een groep van de leden huis-aan-huis bij de Cothenaren langs met de vragenlijst over hun dorp.

Extra aandacht voor 50-plussers bij project Werken Voor

De Wijkse gemeenteraad stelde in maart 2017 extra geld ter beschikking aan het project Werken Voor van de Regionaal Sociale Dienst (RSD). Hierbij kreeg een groep bijstandsgerechtigden extra begeleiding in de zoektocht naar werk. Inmiddels is gebleken dat dit project goed werkt.

Verhaaldienst

Op 21 januari a.s. is er een verhaaldienst over Zacheüs, de

oppertollenaar, die dankzij Jezus zichzelf weer terugvond.

Hierover kan je een preek houden, maar je kunt hem ook

zelf aan het woord laten. Dat gebeurt in deze dienst.

Beleef het op de boerderij

Op een boerderij gebeurt altijd wat. De dieren moeten verzorgd worden, het gras gemaaid, de mais geoogst, de koeien gemolken, de spullen schoon en onderhouden en boerderijproducten afgeleverd. Het leven van een boer is druk en nooit saai.

Preventie knallend succes.

PCG-wethouder Hans Marchal kwam afgelopen weken diverse keren in het nieuws. Het college zou goed gedrag tijdens de jaarwisseling belonen. En dat werkte. Mede dankzij de inzet van de jongerenwerkers van Binding, wisten de jongeren dat minder vernielen hen een beloning op zou leveren.

Winnaar QuaRijn Innovatieprijs

Op maandag 8 januari tijdens de QuaRijn nieuwjaarsbijeenkomst heeft Mirjam Hagen, bestuurder van QuaRijn, de winnaars van de Innovatieprijs bekend gemaakt. De wereld om ons heen verandert en QuaRijn verandert graag mee.

Brei en Haak Cafe De Bossewaard weer van start

Nu de feestdagen voorbij zijn start op woensdag 17 januari weer het BREI en HAAK CAFÉ op De Bossewaard, Ossenwaard 9 in Cothen. Iedereen die van handwerken houdt, is van harte welkom. De volgende avonden zijn: 31-1, 14-2, 28-2, 14-3, 28-3, 11-4.

Start jubileumjaar Zonnebloem Cothen/Langbroek!

Op donderdag, 4 januari, luidde de Zonnebloem Cothen/Langbroek het nieuwe jaar in met een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de Muziekzaal van Excelsior.

2018 is een bijzonder jaar, want de Zonnebloem Cothen/Langbroek bestaat 35 jaar.

Aandacht nodig voor dementerenden.

Dementerende ouderen krijgen mindere professionele zorg als ze op wachtlijst voor een verpleeghuis staan. Dit blijkt uit een publicatie van een onderzoek van de Monitor, een online onderzoeksbureaujournalistiek online en op tv, waar onder andere en dagblad Trouw naar verwijst.

Repair Café in Dorpshuis De Toekomst

Dinsdagmiddag 9 januari a.s. is er weer Repair café in Dorpshuis De Toekomst te Langbroek.

Adres: Prinsenplein 3;

Tijd: van 14.00 uur - 16.00 uur;

Pagina's