• jongen plukt appel

    materiaal beschikbaar gesteld door NFO fruit, Janneke van de Velde Beleidsmedewerker Nederlandse Fr

Zaterdag 16 september a.s. Appelplukdag bij Theo en Martine Vernooij in Cothen

09-09-2017, 23:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 september 2017, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Groenewoudseweg 18, Cothen
Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut
Cothen

De appeloogst in Nederland is weer begonnen!

Op zaterdag 16 september a.s. wordt dit hoogtepunt van de oogst gevierd tijdens de Appelplukdag. Voor jong en oud is dit dé ultieme kans om een kijkje te nemen in een boomgaard, zelf appels te plukken en te genieten van het lekkere fruit waarop de Nederlandse telers terecht trots zijn.

Bij Fruitteeltbedrijf Theo en Martine Vernooij in Cothen bent u van harte welkom.

Met de appeltrein wordt u naar de boomgaard gebracht alwaar u., tegen een kleine vergoeding, appels mag plukken. Hoe je een appel plukt, wordt natuurlijk verteld.

Je zult zien hoe snel je het leert!

Daarnaast zijn er bij de naastgelegen Landwinkel diverse proeverijen. Er zijn wafels, versgebakken appeltaart maar ook heerlijke zelfgemaakte soep. In de veilingzaal van Het Kersenmuseum kun je zien hoe het veilen van fruit in zijn werk gaat en mag je zelf actief meebieden. Kinderen kunnen er knutselen en kleuren. Aan de hand van vragen en spelletjes komen ze alles te weten over de fruitteelt. Bij inlevering van de antwoorden krijgen ze een kleine Tsum Tsum Disney knuffel. Onder alle deelnemers wordt er een grote Tsum Tsum Disney knuffel verloot

De Appelplukdag is een unieke kans om zelf te oogsten en dit kijkje achter de schermen van de nieuwe oogst maakt het tot een superleuk uitstapje. Voor iedereen is deze dag een pure belevenis. Kom langs en laat u verrassen!

Locatie: Fruitteeltbedrijf Theo & Martine Vernooij / Landwinkel & Schenkerij De Kersenhut

Groenewoudseweg 18, 3945 BC Cothen, 0343-562799 of www.dekersenhut.nl

U bent welkom van 10.00 - 16.00 uur