Utrecht krijgt eerste privé soa kliniek in centrum van de stad.

09-01-2017, 12:22 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 9 januari 2017, 11:48 tot dinsdag 6 februari 2018, 11:48

Locatie:

Parkstraat 38, Wijk bij Duurstede
Parkstraat 38, 3581PL te Utrecht
Wijk bij Duurstede

Utrecht- Eerste privékliniek gespecialiseerd in de seksuele gezondheidszorg OneDayClinic opent haar deuren naast Amsterdam ook in Utrecht. Op 9 januari 2017 opent OneDayClinic op de Parkstraat 38.

Discretie, uitslagen binnen 24-48 uur, korte wachttijden, ook open in de avonduren in het weekend en dat tegen scherpe tarieven. Nu dat de soa zorg buiten de basisverzekering valt en de GGD de indicatie voor een test heeft aangescherpt is dit de ideale oplossing. De locatie van de kliniek verhoogt de anonimiteit en OneDayClinic zit in een pand dat wordt gedeeld met andere (para)medische zorgverleners.

OneDayClinic is de enige privékliniek gespecialiseerd in de seksuele gezondheidzorg in de regio van de stad Utrecht.

Esther Eggersman soaspecialist hierover:

"In een samenleving waarin snelle contacten via Tinder en Grindr aan de orde van de dag zijn en de GGD de indicatie van een soa test nog scherper aan banden heeft gelegd biedt de soa test bij OneDayClinic de ideale uitkomst.

Daarnaast wordt de soa zorg niet altijd meer vergoed als je bij de huisarts bent getest. Wat veel mensen niet weten is dat de soa test bij de huisarts achteraf toch in rekening wordt gebracht omdat het vaak niet wordt vergoed door de verzekering. Heteroseksuelen met wisselende contacten zonder klachten komen sinds 2015 niet meer in aanmerking voor een test bij de GGD. In de media is deze verandering ook uitgebreid aan bod gekomen. Deze cliënten kunnen alleen nog maar bij de huisarts terecht wat verre van ideaal is."

Soa's verlopen vaak ongemerkt en kunnen onbehandeld voor ernstige complicaties zoals onvruchtbaarheid zorgen. Het is daarom heel belangrijk dat men zich regelmatig laat testen als men seksueel actief is met wisselende contacten.

OneDayClinic speelt hier goed op in, zo kun je op korte termijn terecht voor een afspraak. Ook in het weekend en in de avonduren. Het consult en de screening beslaan max. 20 min. Het soa-onderzoek wordt gedaan via bloed- en urinetesten en selfswabs. In meeste gevallen is lichamelijk onderzoek niet vereist.

Voor meer informatie: https://onedayclinic.nl/soa-test-utrecht/