Columns

Columnist:

Raadspraat

Het licht op groen!

Zoals bekend hebben gemeenten steeds meer taken en verantwoordelijkheden gekregen, niet alleen voor zorg maar ook voor openbaar groen, natuur en landschap.

Columnist:

Raadspraat

Afkomst

Als geboren en getogen Cothense had ik in m'n jeugd iets tegen Langbroekers. Die waren van oorsprong Protestants en Cothenaren Katholiek. En Oma zei het al: twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen.

Columnist:

Raadspraat

Onderwijs

D66 is een liberale én sociale partij. Wij hebben de vrijheid van het individu hoog in het vaandel, vertrouwen op de eigen kracht van mensen en komen tevens op voor de sociaal zwakkeren.

Columnist:

Raadspraat

Jeugd wacht lang op zorg

Stel uw dochter heeft een eetstoornis. Na lang aandringen bezoekt zij eindelijk de huisarts, waarbij zij wordt doorverwezen naar een instelling voor geestelijke gezondheid.

Columnist:

Raadspraat

Opstaan en verder gaan

De vakantie is voorbij. Ook de politiek is weer van start gegaan. Nog een half jaar voor dit college want 18 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadverkiezingen. Partijen zijn weer bezig met de voorbereidingen voor een verkiezingscampagne. Het is nu het moment om terug en vooruit te kijken.

Columnist:

Raadspraat

Stille killers

De overheid doet te weinig tegen luchtvervuiling. Zo oordeelde de rechter vorige week. Al eerder bleek dat Nederland internationale afspraken tegen klimaatverandering onvoldoende nakomt.

Columnist:

Raadspraat

Meer betaalbare koopwoningen? Tiny Houses!

Tiny Houses - ofwel kleine huisjes - is een nieuwe trend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Als CDA-er spreekt het me erg aan. Woningbezit ook voor de kleine beurs. En niet direct naar de woningbouwstichting of grote beleggers kijken om te komen tot extra woningen.

Pagina's