Columns

Columnist:

Groen Natuurlijk

Bijzondere bomen (V), de eik

Zomertijd, komkommertijd. Eigenlijk verdient de machtige eik beter. Maar na de grove den, linde, beuk en es wordt het toch echt tijd om de eik zijn podium te geven. In de allereerste beschrijving van ons kikkerlandje, dat toen eigenlijk nog niet bestond, speelt de eik al een hoofdrol.

Columnist:

Raadspraat

Independence Day

Vier juli was het weer Onafhankelijkheidsdag in de VS. Vuurwerk, parades en barbecues, de Amerikanen vieren het elk jaar uitbundig. Ook op vier juli, maar dan in 2017, kwam het bericht dat Wijk bij Duurstede toch geen ambtelijke fusie aangaat met onze buurgemeente Houten.

Columnist:

Groen Natuurlijk

Insectenzomer

Terwijl mensen zuchten onder de klamme atmosfeer van de huidige zomer floreren insecten als nooit tevoren. Denk nu niet meteen: "hè gatsie", want er zijn ook heel veel insecten die leven van die soorten waaraan wij algemeen een hekel hebben.

Columnist:

Raadspraat

Denk mee met de VVD

De 5 belangrijkste liberale waarden waar de VVD voor staat zijn vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, gelijkwaardigheid en sociale rechtvaardigheid. Dit betekent dat iedereen in vrijheid binnen de grenzen

Columnist:

Raadspraat

Prioriteit voor Maatschappelijke Agenda

Wij bespreken als gemeenteraad de Kadernota, een document dat de opmaat is van de begroting van 2018. De raad heeft de laatste jaren goedkeuring verleend aan begrotingen. Bij deze kadernota is rekening gehouden met de verkiezingen van volgend jaar.

Columnist:

Raadspraat

Parkeerprobleem?

,,Zo gaan we de raad voorleggen of we parkeervoorzieningen in de haven moeten toevoegen." Dit stelde de wethouder in 't Groentje van 7 juni aan het eind van een interview over de Bosscherwaarden.

Columnist:

Groen Natuurlijk

Bijzondere bomen (IV), de es

Nietsvermoedend loop je er onderdoor, een immens hoge es van 38 meter langs het jaagpad van Amelisweerd. Dit eeuwenoude landgoed herbergt sowieso een heel assortiment aan giganten. Mega eiken en beuken van wel 40 meter. En dat is best bijzonder.

 

Columnist:

Raadspraat

Parkeerprobleem?

"Zo gaan we de raad voorleggen of we parkeervoorzieningen in de haven moeten toevoegen". Dit stelde de wethouder in het Groentje van 7 juni aan het eind van een interview over de Bosscherwaarden.

Pagina's